Президентът на Българска федерация художествена гимнастика Мария Гигова реагира адекватно и веднага потърси съдействие от министъра на вътрешните работи във връзка със заплахата, отправена чрез SMS към една от грациите от ансамбъла ни жени.

„Обещаха ми съдействие и разследване. Обещавам ви, че ще обявим публично името на негодника при резултат от разследващите органи на реда. Надявам се да бъде разкрит авторът на тази грозна заплаха”, заяви Гигова пред Гонг.

Момичетата и треньорския щаб са потресени от съобщението, получено по време на Европейското в Торино.

„Нормално е да потърся защита и естествено сме притеснени”, сподели още Гигова.

Тя коментира представянето на отбора ни като добро на този етап от олимпийската подготовка за Пекин.

„Девойката Боянка Ангелова направи отлично впечатление на чуждестранните специалисти. Ансамбълът е израснал, това е също мнение на колеги извън България. Симона Пейчева също заслужава положителна оценка за играта си. Оптимист съм за представянето ни на Олимпиадата”, казва шефката на грациите ни.

Сега се очаква в действие да влязат органите на реда и да разкрият името на негодника, изпратил грозното съобщение до националката. Наказание се предвижда за подобен род престъпление и е редно виновникът да отнесе заслуженото.

„Може би целта е да се дестабилизира олимпийската подготовка. Всички искаме да научим името на този болен мозък”, смята Гигова.