Мария Гигова с трогателно послание след Световната купа в София

 източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

Неповторимата Мария Гигова разпространи специално послание след Световната купа по художествена гимнастика в София. Първата в света трикратна световна шампионка и голяма звезда на грациозния спорт у нас отправи специални благодарности за прекрасния начин, по който бе отбелязан 70-годишният юбилей.

Приказна церемония постави старт на Световната купа в София

Както е известно, по време на откриването на престижното състезание в „Арена Армеец“ на 5 май специални почести бяха отдадени на Гигова. В нейна чест бе прожектиран и кратък филм, посветен на впечатляващата ѝ кариера. В него освен архивни кадри, зрителите видяха и изказвания на Нешка Робева, Илиана Раева, Мария Петрова, Ина Ананиева, Вера Маринова и други. След това изненадите за бившата гимнастичка продължиха, като ѝ бе връчен „Венец на победителя“ от министъра на спорта Красен Кралев, заради високото ѝ спортно майсторство.

Ето и какво написа Мария Гигова, след много емоции около празника ѝ:

„Бих искала да се обърна към всички, които бяха съпричастни с моя юбилей. 
Благодаря ви за това, че ме направихте най-щастливия човек с вашето изключително внимание и обич, които ме трогнаха дълбоко. За да се случи всичко това, го дължа на Българската федерация по художествена гимнастика и най-вече на Илиана Раева, която даде сърце и душа, за да превърне моя празник в едно вълшебно изживяване. Благодаря ти, Илиана! Бог да ти дава сила за още много добри дела! Желая много успехи на българската художествена гимнастика - за радост на всички! Ваша Мария!“

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Художествена гимнастика Мария Гигова

Други спортове