Мария Гигова посрещна лично на летище "София" председателя на Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Наталия Кузмина (Русия), която е в София за Световната купа по художествена гимнастика в "Арена Армеец". Гигова е член на Техническия комитет и бивш председател на БФХудожествена гимнастика. 

"Една отлична организация. Това е много важен турнир преди световното първенство. Очаквам, че ще бъде успешно и ще бъде честно състезание. Много съм щастлива, че дойдох тук", каза Кузмина при пристигането си. 

"Това е четвърта поредна Световна купа и е радостно, че тази година има много масово участие, много сериозна конкуренция. Идват световни и европейски шампионки, идва олимпийският шампион при ансамблите. Мисля, че това състезание ще допринесе много за мобилизиране на българските гимнастички преди световното първенство в Измир следващия месец и ще даде едни положителни резултати за техните емоции. И този път българките са много добре подготвени. Ансамбълът очаквам да вземат медали, дай боже и злато. Те показаха, че са готови за това", каза Гигова в интервю за официалната фейсбук страница на състезанието. 

В "Арена Армеец" днес се провежда международен турнир за девойки, който беше открит от президента на БФХГ Илиана Раева. 

Входът в "Арена Армеец" е свободен. Утре от 11.00 часа в залата ща се проведе пресконференция с участието на гимнастички от България, Русия, Беларус и други. /БТА