По случай юбилейния си рожден ден примата на родната художествена гимнастика Мария Гигова бе удостоена със златния знак на Пресклуб "България", информира pressclubbg.com.

Трикратната абсолютна световна шампионка си пожела в скоро време да се радва на своя наследница в спорта, която да постигне същите успехи.

Мария Гигова вярва, че българските гимнастички и в бъдеще ще носят мигове на радост и национална гордост, защото девойките вече доказват своя талант.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика спомена имената на Филипа Сидерова, Биляна Проданова, Моника Минчева, Стела Султанова и Марина Стоименова. А националният ансамбъл при жените трупа колекция от отличия на международните турнири от началото на годината.

Последният хит на грациите е златен и бронзов медал на турнира в Санкт Петербург от веригата "Гран При" преди няколко дни. На Световното първенство от тях се очаква медал и олимпийска квота.

"Крайно време е българската художествена гимнастика вече да има олимпийска шампионка и дано това да стане в Пекин", пожела двукратният олимпийски първенец по борба Боян Радев на Мария Гигова.

Почти всички спортни федерации уважиха звездата на изящния спорт. Специални подаръци поднесоха председателят на ДАМС Весела Лечева и президентът на БОК Стефка Костадинова.