Причината за оставката на треньора на националния ансамбъл по художествена гимнастика Лили Игнатова са проблемите в междуличностните отношения с момичетата, съобщи за gong.bg председателят на федерацията ни Мария Гигова.

Шефът на родната централа разкри, че вчера е имало среща между ръководството, Лили Игнатова и момичетата от ансамбъла, на която да се обсъдят въпросите, които са възникнали.

„Говорихме, че това е треньорът, че това отборът, както и че трябва да направят компромиси с основната цел нещата да вървят. Ние показахме нашето отношение и заявихме, че поддържаме този национален отбор и треньор”, сподели Мария Гигова.

Шефът на федерацията информира, че на срещата са присъствали Мария Петрова, Деспа Кателиева, Лили Игнатова и момичетата от ансамбъла, но в крайна сметка се е стигнало до оставката.

„Проблемът е междуличностен. Отборът иска да тренира, при това са готови на натоварвания, но няма доверие между тях. Никакво разбирателство. Всякакви мостове са скъсани. С обиди и грубости не могат да продължат”, каза още Гигова.

„Момичетата са депресирани от това отношение. Няма доверие между тях и нещата са стигнали до крайности. Според думите на момичетата стана ясно, че конфликтът е произлязъл от нейното отношение към тях. Те са готови на всякакви натоварвания, но не и на обиди”, допълни шефът на българската федерация по художествена гимнастика.