Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Гигова заяви след проведеното второ контролно за определяне на разширения състав на националния отбор-индивидуално, че има момичета, които бележат голям прогрес и правят много добро впечатление.

Надпреварата, която се проведе на стадион “Раковски” в столицата, бе спечелена за пореден път от най-добрата ни представителка в този спорт Силвия Митева. Грацията триумфира и в първото контролно преди седмица.

Като втора състезателка, след провелите се две състезания, се оформя младата Цветелина Стоянова.

“Има много качествени деца и се надявам най-добрите да намерят място в основния състав. Забелязвам нови композиции, търсене на нов стил и това е много добре, защото всяка страна ще наблегне на това”, сподели Гигова.

“Освен Силвия Митева, добро впечатление правят някои състезателки, които имат прогрес, като Цветелина Стоянова, която се оформя като втора състезателка след двете контролни. Биляна Проданова е направила много интересни съчетания, лисва й още сигурност, но мисля, че това може да се постигне, така че тепърва има какво да видим в националния отбор, има на какво да разчитаме”, добави още президентът на централата ни.

“Ансамбълът при девойките също имат напредък. Много се стараят, много работят. Предстоят им състезания, трябва да наблегнат повече на трудността с тяло”, завърши Мария Гигова.