Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Гигова заяви пред Гонг, че има само един кандидат за шеф на централата и това е Илиана Раева.

Въпреки че клубовете са издигнали двама представители за поста, който ще бъде обсъждан на предстоящото в сряда Отчетно-изборно събрание, Мария Гигова даде да се разбере, че няма да промени решението си и ще се оттегли.

На въпрос, дали е вярно, че кандидатите за място са двама, настоящият президент на федерацията обяви: “Не, има само един кандидат и това е Илиана Раева.”

“Не мисля, че могат да се очакват изненади в сряда, нито пък да бъде формалност, защото едно Общо събрание не се провежда формално, то се провежда по волята на нашите членове и мисля, че всеки един ще изрази своето желание по най-добрия начин”, добави Мария Гигова.

Извънредното Отчетно-изборно събрание на Българската федерация по художествена гимнастика ще се проведе на 14 ноември (сряда) в София, от 11.00 часа в Пресклуб България на Националния стадион “Васил Левски”.

Президентът на федерацията коментира и последното за годината състезание от родния календар – Държавното първенство при ансамблите.

“Абсолютно съм доволна, защото отборите бяха повече от всяка година. Видяхме много добре подготвени отбори от София и страната, във всички възрастови групи. Това беше подкрепено от аплодисментите на публиката, реакциите бяха много точни, явно нашите фенове разбират от този спорт и могат да оценят по достойнство изпълненията на гимнастичките”, сподели Гигова.

“Отива си още една година, в която имахме много добро представяне, както на клубовете в страната, така и в международен план, на Олимпийските игри. Това за мен е едно голямо удовлетворение, аз съм един много щастлив човек от всичко това, което се случи”, завърши шефът на централата.