Президентът на българска федерация художествена гимнастика Мария Гигова обяви, че единствено Илиана Раева е изразила пред нея готовност да поеме работата с ансамбъла ни жени за олимпийския период до Лондон 2012.

„Процедурата по избор на нов старши треньор е вече отворена. Изпратихме писма за предложения и концепции до всички клубове в страната. Единствено Илиана Раева е изявила желание за работа с отбора. Смятам, че, ако поеме ансамбъла ни жени за следващия олимпийски цикъл, би могла да съчетае и работата си като главен национален треньор. Ще работим за нов имидж на българските грации. Композиции с риск, ще наблегнем върху играта с уредите, като междувременно ще спазваме и високите изисквания за изпълненията с тяло. Максимално силна и впечатляваща за феновете музика. Нашите гимнастички трябва отново да изправят залите на крака. Чака ни къртовски труд,” обяви за Гонг Мария Гигова.

Според нея ансамбълът ни, спечелил бронзовите медали на игрите в Атина 2004, има бъдеще и ще се хареса на международната сцена.

„Бях на тяхна тренировка в събота. Сега се налагат ръстови гимнастички, те изглеждат добре на килима и с много работа и постоянство могат отново да ни радват. Имаме талантливи момичета, които ще ни трябва време да наложим и в индивидуалната надпревара. Смятам обаче, че сме избрали правилния път,” казва още Гигова за Гонг.

Президентът на федерацията ни оцени достойно работата на ансамбъла, завършил 5-ти в Пекин както и на треньорския щаб Адриана Дунавска - Мариела Пашалиева.

„Момичетата заслужаваха медал. Жалко, че не бяха оценени,” тъжно отбелязва легендата на художествената ни гимнастика.

Сега идва нова ера и всяка стъпка трябва да бъде преценена правилно. Време за губене няма и всеки един детайл трябва да бъде преценен, за да се радваме на ново поколение златни момичета.