„Пожелавам си през новия ми мандат да извоюваме нови по-големи успехи. Дано осъществим и мечтата да имаме още един медал от Олимпиада! Надявам се да имаме повече центрове за художествена гимнастика и повече нови талантливи грации в националните ни отбори. Оптимистично съм настроена за следващите 5 години”, каза за Гонг Мария Гигова часове след като единодушно бе преизбрана за президент на Българската федерация по художествена гимнастика. 35-те присъстващи членове на централата гласуваха 35 „за” това, Гигова да остане още пет години начело на Федерацията. Начело на централата трикратната световна шампионка е неизменно от 1999 година, като преди това я ръководеше от 1982 до 1989 година, а неин вицепрезидент бе от 1978 до 1982 година.

Ето какво още каза Мария Гигова:

вътрешна снимка: БФ Художествена гимнастика 

Този трети пореден мандат за мен е голяма чест и отговорност. Екипът ни до сега направи доста ползотворни неща. Преминахме през трудни моменти, но се справихме. Дано имаме сили да работим за този така прекрасен спорт и с новия екип да продължим да постигаме успехи.

Влязоха нови и млади хора, които с голямо желание се отдават на художествената гимнастика, а това ще донесе нови успехи. Новите членове на Управителния съвет са познати имена и специалисти: нашите колеги от Пловдив Анастасия Генова и Наталия Моравенова – персоналната треньорка на Мария Петрова, и от Варна Филипа Филипова. Много специалисти влязоха в УС и ще имаме професионално ръководство и нови идеи. Имах чудесно сътрудничество и със старите си колеги.

Не мога да кажа, кой период ми бе най-труден, но имаше много изпитания. Ние работим за развитието на спорта, клубовете, гимнастичките. Трябва да имаме търпението да дойде звездният момент на младите грации.

Заминаваме за Франция и Световната купа в Корбей Есон. Ансамбълът ни отново получи специална покана за там. Тези наши прекрасни момичета се подготвят за Световното първенство, но сега има какво да покажат на френската публика като сила и стил.

Много отговорни са следващите години до Олимпиадата в Лондон. Всички подхождаме сериозно, дано сме живи и здрави, за да осъществим целите си.