Президентът на Русия Владимир Путин ще вдигне сватба с олимпийската, многократна световна и европейска шампионка по художествена гимнастика, депутат от партията на Путин „Единна Русия”, заместник председател в комисията за младежта и участничка в множество благотворителни инициативи Алина Кабаева.

Тази новина разпространи преди 4 дни „Московский корреспондент – независимо столично издание”. Към момента се тиражира „Петдесетница” -15 юни за дата на голямото събитие. Сватбата по всяка вероятност ще бъде в родния град на президента Санкт-Петербург и Константиновския дворец. За мащаба на церемонията, поканените, кумовете и останалите подробности нищо не е известно.

Изданието открило за коментар на сензацията на ХХІ век бащата на грацията – Марат Кабаев. Бащата на знаменитата спортистка и политически деятел в миналото е бил централен нападател на ташкентския „Пахтакор”. „Московский корреспондент” го откри на стадиона в град Алмалик в Узбекистан, където Марат провеждал тренировка на местния футболен отбор, но който сега е наставник.

На въпрос какво е отношението му към евентуална сватба между Алина и Владимир Путин, Марат отговорил положително, но това е работа на самата Алина. Към настоящия момент той не знае нищо, но ако има нещо, то той ще научи първи. „Ако тя вземе за мъж, мъж като него, ще бъде много добре,” казал бившият професионален футболист, чийто баща е бил президент на националната федерация по борба. Майката на Алина – Любов Кабаева е бивша националка по баскетбол.

Хора от администрацията на Кремъл са направили таен търг сред фирми, които организират корпоративни празници, за право на организиране на сватбата на Путин и Кабаева. Мандатът на Путин изтича на 7 май.

Досега Путин и съпругата му Людмила се появяваха заедно само, когато протоколът задължава. Всичко останало около личния живот на семейството оставаше пълна тайна за журналистите.

„Владимир Путин и Людмила от два месеца са разведени и той е свободен от семейни задължения, съобщава информатор, който е близък приятел на ръководителя на компанията „Арт-мениджмънт център карнавал и стил", която участва в закрития конкурс за правото на организация сватбата на Путин. - Съответният печат в паспорта на Путин е поставен от кметство в Санкт Петербург. Това е станало през февруари."

„Синдромът Саркози” е новият термин използван за подобни връзки – президент, политик и известна жена, спортист, модел и т.н.

При вчерашното заседание на Парламента, журналисти задали въпрос ще има ли сватба на самата Кабаева. Но прессекретариатът излязъл с резкия като бич отговор „Не!”

Затова, че Владимир Путин като всеки здрав мъж не е равнодушен към красивите спортистки, се знае в обкръжението му. Неотдавна мълва го свързваше с бившата баскетболистка и сега тв-водеща Екатерина Андреева. Припомня се и аферата със скандалната журналистка Елена Трегубовой.

„Московский корреспондент” припомня знаменити любовни скандали с Борис Елцин, руски министри, вицепрезидентът Борис Немцов, още руски политически деятели, както и световни - принц Чарлз, Бил Клинтън, губернатори и т.н.