Фаворитът на страната ни за златен медал от Олимпийските игри за глухи в Самсун Елена Узунова остана на 4-то място в сектора за хвърляне на копие.

Световната рекордьорка и шампионка направи резултат 43.65 метра, който я остави извън подиума за награждаване.

Още преди Игрите треньора Иван Стайков обяви, че Елена не е възстановена напълно от операцията на рамото и подготовката й не върви по плана на наставника. Вероятно на това се дължи и слабия резултат, който Узунова направи, имайки предвид, че всичките й опити на големи първенства в последните години завършват с постижения около 47-48 метра. Шампионка в дисциплината стана Лаура Стефанац от Хърватия с 49.20 метра.

Завърши участието и на бадминтонистите ни . Никола Тянков и Людмил Гетов приключиха на 9-то място в конкуренцията на 56 мъжки двойки от цял свят. Както е известно България има три бронзови медала спечелени от шампионата. Иван Стоилов (кат 66кг) в класическия стил по борба, Панайот Димитров (кат 57 кг) в свободния стил и каратиста (кумите) Николай Христов (кат. 75 кг).

Тази вечер официално се закриват 23-те Летни Олимпийски игри за спортисти с увреден слух, а последната част от българската делегация се прибира в събота в 9:15 сутринта с полет от Истанбул.