Първото в историята на художествената гимнастика Световно първенство за девойки стартира днес. Домакин на надпреварата за големите бъдещи звезди е Москва, Русия, в центъра, носещ името на Ирина Винер.

Вчера националният отбор на България проведе своята официална тренировка на килима. Заниманието беше определено като много успешно. Групата е предвождана от президента на родната централа Илиана Раева.

Нашият щаб реши четирите индивидуалистки да изиграят четири уреда: Ева Брезалиева (въже), Катрин Цонева (топка), Стилияна Николова (бухалки) и Валерия Ватова (лента).

В изключително силната надпревара участие ще вземе ансамбълът при девойките с треньори Вяра Ваташка и Цветелина Найденова, които от началото на годината са съпътствани от редица проблеми, като контузи и болести на основни състезателки.

Конкуренцията ще бъде изключително тежка, след като са заявени над 440 гимнастички – индивидуално и ансамбли. Това съобщи председателят на Техническия комитет на Международната федерация по гимнастика Наталия Кузмина.

"Участието на толкова много състезатели е много положително, защото в бъдеще надпреварата ще се провежда на две години”, заяви още Кузмина.