„Имаме шансове, но не са големи”, заяви президентът на федерацията ни по лека атлетика Добри Карамаринов по повод възможностите на българския отбор да се качи в първа лига на Европейското отборно първенство. „Недопустимо е обаче да изпаднем в трета лига”, отсече Карамаринов.

България ще участва с най-добрите ни състезатели на това първо Европейско отборно първенство, което замества купа Европа. Надпреварата е с доста променени правила. В състава личат имената на Ивет Лалова, Инна Ефтимова, Моника Гачевска, Ваня Стамболова, Венелина Венева, Десислав Гунев, Спас Бухалов, Николай Атанасов, Момчил Караилиев, Георги Иванов, Росен Карамфилов, Кольо Нешев и др.

„Търси се атрактивност и повишаване на интереса. Нямаме конкретни цели и задачи. Нашият отбор е със силни и слаби състезатели, а обикновено прогресират тези с по-хомогенен състав”, коментира още Добри Карамаринов преди шампионата в Банска Бистрица на 20-21.06.

Капитан на българския състав ще е Николай Атанасов- Джоко. „Благодаря за тази чест”, каза Атанасов и добави по повод състезанието в Словакия: „Отборът е сплотен. Надяваме се поне на лични резултати, а и на няколко норматива за Световното в Берлин.”