Рори Макилрой вярва, че Райдър Къп ще бъде изместен за 2021 заради натиск от играчите, които не искат да изгубят от уникалната атмосфера на провеждащата се на всеки две години отборна надпревара при закрити врати.

Пандемията от коронавирус предизвика хаос в голф календара, като три Мейджъра бяха изместени за по-късно през годината, а Бритиш Оупън бе отменен за първи път в мирно време. Райдър Къп все още е насрочен за 25-27 септември в Уисконсин, но най-вероятно при закрити врати.

„Мисля, че мнозинството от играчите биха искали надпреварата да се проведе през 2021, за да играят пред уникалната атмосфера, подобаваща на турнир от такъв калибър. Те искат да играят пред фенове, именно това прави Райдър Къп толкова специален. В края на деня играчите са тези, които правят възможен Райдър Къп и ако те не искат да играят, то тогава няма да има Райдър Къп. Според мен турнирът ще бъде изместен за 2021 и, честно казано, смятам, че това ще бъде правилното решение“, сподели световният номер 1 за BBC Northern Ireland.

Капитанът на Европа за Райдър Къп – Падриг Харингтън, предупреди вече играчите си, че вероятно ще трябва да се лишат от тръпката да играят пред фенове за доброто на привържениците на голфа, които наблюдават от домовете си.

Макилрой е изправен пред натоварен край на годината, като Професионалният голф тур ще се завърне на 11 юни. ПГА Чемпиъншип, Ю Ес Оупън и Мастърс ще се проведат през август, септември и ноември съответно, но северноирландецът е все още разочарован, че Бритиш Оупън не бе преместен подобно на останалите Мейджъри. „Бях също толкова разочарован колкото останалите от решението за отмяна на Оупъна. Мисля, че можеше да се измести за септември“, завърши Макилрой.