Звездата на отбора от Националната футболна лига Атланта Фалкънс – Майкъл Вик се призна за виновен по обвинение в организиране на кучешки боеве. Така кариерата на един от най-популярните куотърбеци в САЩ се сгромоляса тотално. Новината за самопризнанието дойде чрез адвоката на Вик късно снощи

Сега Вик го очаква затвор, а шансовете някога да се завърне към професионалния американски футбол са нулеви. Съдия Хенри Хъдзън може да даде присъда от пет години затвор и 250000 долара глоба, въпреки че федералните препоръчват по-малко наказание. Прокурорът ще настоява за присъда между една година и 18 месеца, тъй като това е първо провинение за Вик.

Другите трима обвиняеми по случая също пледираха „виновен” и се съгласиха да съдействат на правителството срещу Вик, като ще свидетелстват, че той е организирал цялата операция – отглеждане на кучета, организиране на боеве и залагания на въпросните битки. Именно заради последния факт Националната футболна лига вероятно ще накаже доживот една от най-големите си звезди. Пред съда най-сериозно пък е обвинението в убийството на кучета, вече негодни за бой.