Легендата Майкъл Джонсън нарече Юсейн Болт „Супермен 2”, след като спринтьорът от Ямайка счупи неговия световен рекорд на 200 метра и завоюва олимпийската титла в Пекин.

„Болт е невероятен - Супермен 2” - бяха първите думи на Джонсън след финалното бягане в Птичето гнездо – „Поздравления за Болт. Той искаше този рекорд и го постигна.”

„Стартира прекрасно, много по-добре в сравнение със 100-те метра. По принцип високите момчета не стартират добре, а Болт опроверга това.”

„Имах опасения, че Болт може би няма да успее да задържи набраната скорост по време на цялото разстояние на 200 метра. Той обаче ни показа, че е работил върху това и не намали темпото до края.”

„Мога да кажа, че Болт използва всяка капчица от енергията си, за да постигне този феноменален световен рекорд, коментира Майкъл Джонсън.

Както е известно световният рекорд на Джонсън от 19,32 секунди от 1 август 1996 година от Олимпиадата в Атланта вече е история. Новото най-добро постижение на планетата е 19,30 на Болт, който държи и рекорда на 100 метра.