Миналогодишният вицешампион на Ю Кей Чемпиъншип Стивън Магуайър тръгна с убедителна победа над Юлиан Бойко с 6-1 фрейма в двубой от първия кръг на надпреварата.

Шотландецът, шампион в турнирабой от 2004, стартира по великолепен начин, печелейки първите четири партии с брейкове от 96, 133, 128 и 80 точки. 15-годишният украинец, който дебютира в силното ранкинг съревнование, което тази година се провежда в Милтън Кийнс заради пандемията, се разписа в петия фрейм, но 65 и 67 на Магуайър довършиха нещата в полза на по-именития от двамата състезатели. В следващия кръг британецът ще играе с победителя от двубоя между Стюарт Карингтън и Бари Пинчес.

Тепчая Ун Но също намери място във втори кръг след категоричен успех над германеца Лукас Клекерс с 6-2. Тайландецът постигна четири серии над 50 точки по пътя към победата, която му гарантира мач срещу спечелилия мача между Джо О‘Конър и Дуейн Джоунс. Матю Стивънс се оттегли от надпреварата, което позволи на Джейми Джоунс да се класира за следващата фаза.

Следобед предстои първият двубой на Кайрън Уилсън в турнира срещу Ашли Хюгил, а вечерта в „Маршал Арена“ излиза Шон Мърфи, който има за съперник Лий Уокър.