Стивън Магуайър победи Нийл Робъртсън с 6-5 фрейма и се класира за четвъртфиналите на тазгодишния Мастърс по снукър в „Александра Палас“ в Лондон. 38-годишният шотландец осъществи забележителен обрат в мача, след като навакса пасив от 1-5 срещу шампиона от 2012 г. Така Магуайър остава непреодолимо препятствие за Робъртсън на Мастърс турнира и загуби четвърти двубой срещу него.

Двубоят започна отлично за 37-годишния австралиец, който спечели набързо първите две части след брейкове от 76 и 136 (най-високият в мача). Робъртсън измъкна оспорван трети фрейм, а след това наниза наведнъж 71 точки, за да грабне и четвърти последователен. Магуайър взе следващата част и се разписа в мача, но съперникът му се доближи на фрейм от успеха с победа в шестата партия. Опрян до стената, световният №14 направи сенчъри брейк от 105, а след това оцеля в драматичен осми фрейм, за да намали изоставането си до 3-5. До края Магуайър направи серии от 65, 81 и 62 и завърши блестящия си обрат в мача.

В спор за място на полуфиналите Стивън Магуайър ще срещне победителя от двубоя Марк Алън - Дейвид Гилбърт. Нийл Робъртсън пък стана третият бивш шампион, напуснал тазгодишния Мастърс още в първия кръг след Дин Дзюнхуей и Марк Селби. /БГНЕС