Една от най-добрите български атлетки в късия спринт и скока на дължина Магдалена Христова организира пролетно издание на турнира „Децата на София”. Детският спортен празник ще се проведе в „Борисовата градина“ в София на 18-и май от 10.00 часа.

Програмата на турнира включва спринт на 40 метра, баскетбол (с участието на деца от БУБА баскетбол), футбол на малки вратички, демонстрации на „Детска атлетика“ и много изненади за малчуганите родени след 2003 година. Всички победители в състезанието ще получат награди.

„Организацията върви по план. Почти всичко е готово. Надявам се да няма изненади, на които да не можем да реагираме, но като цяло всичко върви по план. Осигурили сме наградите. Има тениски за децата, напитки, музика“, сподели пред Гонг Магдалена Христова.

„Записването става на нашия имейл адрес. Може в интернет да се намери информация. Дали сме възможност на тези, които се чудят какво да правят да дойдат 40 минути преди състезанията и ще можем да ги запишем“, заяви още Маги Христова и добави:

„Основната идея е децата да се забавляват. Искаме да популяризираме спорта сред децата. Важното е да се спортува, без да се специализираме в леката атлетика.“