Режисьорът на церемонията „Спортист на годината” Магърдич Халваджиян обеща чар и блясък, каквито досега не сме виждали на това събитие. Маги бе на гости в редакцията на Гонг и издаде любопитни подробности около подготовката.

За първи път ще се работи персонално с всеки един от 10 най-добри за България. Идеята е спортистите да постигнат непринудено поведение на сцената и да почувстват положителна атмосфера.

„Винаги в подобни церемонии ме е дразнила протоколността. Прекалено официалното подтиска. Излизат някакви хора, взимат си наградите и често дори дума не обелват. За какво са се трудили цяла година. Това е моментът да си отпуснат душата, да си кажат какво чувстват. Аз съм италиански възпитаник и често след мачове там съм се учудвал как футболистите още задъхани и потни си изливат емоциите пред камерата и микрофоните, а нашите тук и дума не обелват. Говоря за периода от преди 15 години, сега нещата се промениха, и то за добро. Значи може. Всичко е въпрос на провокация, и на режисура.”- коментира Халваджиян идеите си и направи интересно сравнение с „Море от любов”, „ Великолепната шесторка” и дори клипа с Димитър Бербатов срещу насилието в училище.

„Спортистите са готини хора. Трябва да намериш точния подход към тях. Преди да снимам с Бербатов си поговорихме и той ми сподели, че е преживявал това. Аз го накарах да го повтори като усещане пред камерата и се получи търсения ефект. Искам сега да накарам спортистите да почувстват техния празник. Ще съчетая елегантен стил, красота и готина емоция. Не знам какво ще се получи, ще видим.”- казва още Халваджиян.

Христина Ангелова от Нове холдинг сподели, че се е обърнала към него, защото като зрител е била пленена от режисурата на „Великолепната шесторка”.

„Маги е много позитивен човек, удоволствие е да работим заедно. Естествено ще запазим официалната част, но ще търсим и другото усещане за нещо запомнящо се. За първи път ще се подготви и ще се работи персонално с всеки един от 10-те най-добри спортисти на България. Досега те получаваха поканите си и се явяваха на уреченото място, за да им бъде връчена статуетката. Сега искаме да запомнят емоцията, защото го заслужават.”- разсъждава главният организатор на церемонията.

Христина обеща, че новини около подготовката на събитието ще бъдат разкрити специално за медийните партньори Дарик радио и Гонг.бг. Тепърва очакваме наши гости да бъдат момичетата от балета на Нешка Робева и трупата на Сашо Балкански.

Голямото шоу е на 22-ри декември и ще бъде излъчено пряко в ефира на Дарик.