"За мен следващият ансамбъл има възможности, качества, всичко. Ще им трябва малко време да се сработят като отбор и се надявам, че ще постигат успехи", сподели капитанът на предишния национален ансамбъл Михаела Маевска на днешната церемония пот раздаване на наградите Спортен Икар.

Бронзовите медалистки от Рио де Жанейро (Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Ренета Камберова, Любомира Казанова и Християна Тодорова) получиха приза в категория "Отбор на годината".

"Разделям се с годината с много хубави емоции, много щастие и удовлетвореност от това, което сме направили. Разбира се, най-хубавият момент беше, когато бяхме на почетната стълбичка в Рио. Връщам се всеки ден към този момент. Перспективата ми за 2017 е да вляза в треньорския щаб, по-бързо да се ориентирам към тази позиция, за да мога с Ина и с другата треньорка да успеем по-бързо да накараме момичетата да разберат за какво става въпрос. Беше ми трудно в началото, вече малко повече започвам да се отпускам и да влизам в час. Искам да съм добър треньор, който да прави правилните забележки и да има кой да го слуша", каза Маевска след церемонията.

"За мен следващият ансамбъл има възможности, качества, всичко. Ще им трябва малко време да се сработят като отбор и се надявам, че ще постигат успехи. Сега очакванията ще са много по-големи, но се надявам и аз като съм там да им помагам за това нещо. Може би ние за тях трябва да сме един голям стимул, защото ние тръгнахме от нулата, докато те вече са след изградено име", допълни тя. /БГНЕС