Варненските състезатели по бойно самбо от клуб Лъвовете, заедно с треньора си Анатоли Желязков, световен шампион по самбо, днес показаха медалите спечелени на държавното първенство в София.

В категория до 68 килограма Валентин Димитров грабна златото и шампионската титла. Иван Иванов (74 кг) и Светослав Георгиев (74 кг) спечелиха бронзови медали. Сребърен медалист в кат. 62 кг е Димитър Димитров, който не присъства на днешната пресконференция в ДКС.

Варненският клуб Лъвовете развива само бойно самбо. Клубът съществува от една година насам. Това е първото официално състезание. Бойното самбо е нов спорт за страната ни и за Европа.

Свободен стил, който позволява всички видове удари с много малко изключения.
Бойното самбо се доближава до свободните боеве, само че се играе с екипа на
самбистите (кимона).

С изключение на шампиона Валентин Димитров, другите състезатели изразиха съжаление,че са пропуснали шанса си да се представят по-добре и да спечелят златни медали.

„Тези момчета се готвят само от година и резултатите са на лице. Ние ще продължаваме да водим сериозна подготовка. Надявам се момчетата да намерят място и в националния отбор за предстоящото Европейско първенство в Киев”, каза Анатоли Желязков.

Варненци тренират в зала Локомотив по три пъти седмично.