Ловеч ще е домакин на третото национално велосъстезание "Деца на колела", съобщиха от пресцентъра на общината.

То ще се състои на 12 и 13 септември /събота и неделя/ в парка "Стратеш". Атрактивната надпревара е включена в спортния календар на града и се финансира от община Ловеч. "Деца на колела" се провежда под егидата на кмета Корнелия Маринова и цели да накара повече деца и младежи да излязат навън, да се качат на колелото и да спортуват.

Участието в надпреварата ще бъде напълно безплатно, като могат да се включат всички желаещи на възраст от 4 до 17 години. Децата ще бъдат разделени в седем възрастови групи и за всички победители в отделните категории ще има медали, грамоти и подаръци от спонсорите.

Регистрацията за надпреварата за децата до 9 г. е на 12 септември от 10:00 до 12:00 ч. до езерото в парка "Стратеш". Стартът на състезанието за тях е от 13:00 ч.

От 16:00 ч. до 18:00 ч. е регистрацията на по-големите участници. Стартът за тях е на 13 септември от 9:00 ч., когато започват официалните тренировки, а началото на самото състезание е от 12:30 ч., допълват от пресцентъра на общината.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.