В най-вълнуващата битка, която може да се предостави на феновете на бокса, Васил Ломаченко ще защитава световната си титла на 9-ти декември срещу двойния олимпийски златен медалист и световен шампион Гийермо Ригондо.

Ломаченко е загрижен за признанието, което ще получи за евентуалната победа над по-дребния от него кубинец, въпреки че "Риго" е отличен боксьор с впечатляваща техника.

"Ригондо е по-нисък и по-дребен от мен. Без значение как ще водя тази битка, аз вероятно няма да спечеля нищо от нея в очите на критиците. След битката хейтърите спокойно ще могат да заявят: "Е, кой го е грижа, той е по-едър от него", заяви Ломаченко.

Васил Ломаченко

източник: Gulliver/Getty Images

Ломаченко стана известен със своя очарователен стил и желание да спечели всяка битка по впечатляващ начин. Това е нещо, което украинецът иска да продължи и в "Медисън Скуеър Гардън".

"На ринга винаги излизат двама боксьора. Той може да направи всичко, което поиска. Аз ще се опитам да спечеля с красива и ярка игра. Ще се боксирам в свои стил. Ще работя здраво, за да смачкам Ригондо", заяви Ломаченко.

Украинецът също говори със завидна увереност и за своето бъдеще.

"Моята крайна цел е да бъда номер едно във всички класации. За да постигна тази цел, аз трябва да победя хора като Майки Гарсия, Хорхе Линарес и вероятно Мигел Берчел", добави той.