Хандбалистките на Локомотив Металекс Билд потеглят за Козанис утре, където ще участват в турнир. Старши треньорът Здравко Петров ще заведе със себе си в Гърция 15 хандбалистки, 5 от които девойки.

Отборът трябва да пристигне в петък в 13:00 часа и следобед да проведе тренировка. В събота Локо играе с Филотас от 11:45 часа и с домакина Етникос от 18:45, а в неделя с Ариан от 11:45 часа.

С шампионките ще пътува и възстановяващата се от операция Весела Митева. Последната ще изпълнява ролята на преводач. Както е известно, Митева има двойно поданство и играе за националния тим на Гърция.

Националката от Локомотив Металекс Билд Людмила Гърева ще претърпи артроскопия на менискуса. Тя вече е в София, където ще бъде извършена интервенцията. Люси ще се върне в игра през октомври. Освен Гърева във Варна остават невъзстановените вратарки Асия Рифад и Станислава Стоянова.

Наставникът на мъжкия Локомотив Металекс Билд Кирчо Василев ще разполага с 18 състезатели за новия сезон. Новите са Мирослав Владков (завръща се от Гърция), Борислав Борисов (връща се от Добруджа), Борислав Кубаков (НСА) и Станимир Казаков (Малкия).

В тима са и двама юноши - вратарят Мирослав Данаилов и младежкият национал Тансер Юнсю, които дебютираха за представителния тим през миналия сезон. В първия кръг шампионите срещат Асти 91 и Академик-ТУ Пловдив в зала Владислав. Двубоите са в събота от 19:00 часа и в неделя от 13:00 часа.