Хандбалистите на „Локомотив Металекс Билд“ ще играят срещу испанци в третия кръг на ЕХФ, отреди жребият във Виена днес.

Съперникът на нашите е „Фрайкин Гранолерс“. Той е завършил седми от 16 отбора в последното първенство на Испания след 12 победи, 1 равен и 17 загуби. След IV на този сезон „Гранолерс“ е 6-и с актив от 4 точки – две победи и две загуби. Втората загуба е преди 2 дни у дома от „Портланд“ (Сан Антонио) с 28:32.

Треньорът на „Локо“ Кирчо Василев не бе особено доволен от жребия. „Най-лекият вариант за нас бяха шведи и швейцарци, а най-тежкия – немци и испанци“, призна той.

Спонсорът Александър Евтимов пък заяви: „Поне ще играем със силен отбор и ще разберем докъде сме стигнали в развитието си.“

В първата среща на 17 или 18 ноември „Локо“ трябва да гостува. Евтимов обаче уточни, че ще опита да откупи домакинството на испанците. По програма реваншът е на 24/25 ноември.

От щаба на българския шампион вече започнаха разузнаване. „Разбрахме, че за испанците играят 3-4 сърби. Най-известен е Кривокапич. Повече информация ще съберем от български хандбалисти, които играят в Испания“, каза Евтимов. Последният разкри, че ще разполагат с видеозаписи от следващите две срещи на „Гранолерс“ срещу грандове в Европа. На 14 октомври тимът гостува на „Барселона“, а на 17 октомври приема „Сиудад Реал“.