Голям успех постигнаха хандбалистите на Локомотив Металекс Билд в Сърбия. На турнира в Рума нашият шампион поднесе сензацията, след като завърши 32:32 (16:19) с гранда Цървена звезда. Последният е лидер в държавното първенство, ставал е най-много пъти шампион на страната си, има успехи в Европа и е най-успешния клуб на Сърбия. Най-резултатен от варненци

е бил Мирослав Владков с 10 гола. Силно е играл също левия гард Никола Карастоянов, а Енчо Енчев е направил впечатляващо включване. Вратарят спасил 3 дузпи и серия удари. Опитният Станимир Казаков пък е предизвикал отстраняване за по 2 минути на двете звезди. „Това е най-добрия ни резултат в Европа през последните години. Няма значение, че е в контрола. Хандбалният Цървена звезда има същия авторитет, като този на футболния и баскетболния отбор на клуба”, заяви Александър Евтимов. Спонсорът на Локо напомни, че е нормално една треньорска смяна да се отрази добре на даден отбор в началото. Той визира назначаването за наставник на Богомил Стоянов.

В първата си среща от групата Локо е изгубил с 28:33 от Паланка, а днес от 16,05 часа българско време играе с Борац (Баня Лука).