В невероятен финал завършил около полунощ Аидас Даниунас триумфира като шампион в 5-ото издание на турнира по боулинг BALKAN CHALLENGE OPEN 2019. Литовецът се наложи над Виктор Думитреску от Румъния с 214.5 на 213.2 точки средно от последната и финална игра. 

Както и известно, шампионатът беше с награден фонд от 30 000 евро, разпределени по крайните позиции на играчите от Групи „А” и „Б”, двойки и отборната надпревара. Победителят Даниунас си тръгна от София с чек на стойност 2000 евро. От българите с най-предно класиране в Група „А” завърши Мариана Метексинова – 9 място.

В Група „Б” като лидер и победител от BALKAN CHALLENGE OPEN 2019 стана Сузана Годевач от Сърбия. Втори и трети са българите Живко Димитров и Борис Божилов. Александър Захариев също се качи на подиума , благодарение на 4-та позиция в крайното подреждане.

В надпреварата по двойки шампиони станаха Константину/Пападопулос от Гърция, втори Марина Метексинова ( България)/Дука(Малта). Трети са Попа/Гагеноу (Румъния). Четвърто място за Марина Стефанова ( България)/Баняц ( Хърватия).

На завършилия турнир в Joy Station – Студентски град  участваха 217 състезатели от България, Гърция, Кипър, Румъния, Италия, Сърбия, Израел, Косово, Турция, Литва, Латвия, Хърватия, Дания, Германия, Норвегия, Русия и Испания.