Новият генерален секретар на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев разкри пред Гонг, че липсите, за които се знае до този момент, наследени от предишното ръководство на централата, възлизат на около четвърт милион лева. През месец декември сребърният медалист от Олимпиадата в Атланта зае тази длъжност, а Йордан Йовчев бе избран за президент.

Двамата запретнаха ръкави, за да могат да въведат нещата в ред, но положението във федерацията не е „никак розово”. Все още не е направена ревизията на централата, след която обаче със сигурност ще стане ясно какви суми липсват.

„Първите впечатления от федерацията са трагични, защото ни очаква много работа от мен и г-н Йовчев. Тъй като положението не е розово и намираме федерацията в окаяно състояние. В една дупка сме, но ние сме се борили цял живот като спортисти,така че щом сме се налели с тази длъжност, смятаме да справим с положението”, каза Краси Дунев.

„Не е направена ревизия на федерацията. Нещата, които ги знаем – около 250 хиляди ги няма, и ще трябва да ги оправяме по някакъв начин. Предишното ръководство е отговорно за тези пари, тъй като са изчезнали по тяхно време и проблемът е, че ние няма да можем да оправим тези дългове, защото на нас ни се дават пари от бюджета, които трябва да се изхарчат по точно определена цел. Не може да се дават за неща, за които са били давани преди две или три години, а парите са били изхарчени”, сподели генералният секретар на федерацията ни.

Въпреки всичко, именитият спортист е оптимист за бъдещето на спортната гимнастика: „Има хора, които наистина искат да ни помогнат и са се наели с това. Още в началото се вижда промяна, започнахме с офиса на федерацията, зала „Раковски” ще бъде ремонтирана. Вижда се светлина в тунела.”

По-рано през деня, в зала „Раковски” се проведе и контролно състезание за гимнастиците от националния отбор при мъжете, от което стана ясно, че два месеца преди Европейското първенство, на състезателите им предстои още много работа.

„Момчетата не са се готвили дълго време и за периода, за който са се подготвяли не очаквах да видя такова контролно. Стараеха се и виждам, че са надъхани. С новото ръководство мисля, че им даваме някаква надежда. Остават два месеца до Европейското първенство, които са и са малко, и са достатъчно. В темпото, в което сега в момента се подготвят мисля, че направиха много, но след месец ще си проличи и ще има по-добър резултат. Съвсем скоро ще наблегнем на тези уреди, на които състезателите ще участват на първенството, тъй като шампионатът е индивидуален. Дай Боже финал и медал естествено”, добави Краси Дунев.