Лили Игнатова – едно от златните момичета на българската художествена гимнастика, се включи в последният ден от треньорския семинар на тема „Начална подготовка”, организиран от Треньорската комисия към Българската федерация.

Обмяната на опит, опресняването и задълбочаването на умения и знания са мотивите, които доведоха 36 треньора от цялата страна на базата на стадион „Раковски”.

Лили Игнатова даде практически препоръки за работата с уред при най-малките. Неуморна, чаровна и благодарение на дългогодишния си състезателен и треньорски опит, показа на треньорите, как, какво и защо трябва да работят в началото, информират от федерацията.

Сред лекторите бе и Деси Янева – народни танци – завършила Националното хореографско училище за танцово изкуство, работила като танцьор в ансамбъл „Филип Кутев”, танцьор и репетитор в ансамбъл „Чинари”. Дългогодишен преподавателски опит с деца, преподавател в НСА „Васил Левски”.

Своите насоки даде и Симона Богданова – кинезитерапевт – работи в ХІV ДКЦ. Завършила е специализация кинезитерапия в педиатрията и курсове за кинезиологичен тейпинг и SEAS (научен подход за консервативно лечение на сколиоза). Интересите й са свързани с гръбначни изкривявания при деца.

Юлиян Парлапански – пасивен стречинг като възстановително средство след тренировка – работи като кинезитерапевт на Националните отбори от 6 години говори пред събралите се на семинара.

А Мария Гатева представи Спортно-техническите нива в художествената гимнастика „Златна роза”. Мария Гатева изнесе специална презентация за спортно-техническите нива, която бе подготвена съвместно с Мария Петрова и Мария Кънчева, а Мария Кънчева даде и спрактически насоки към треньорите.