Спортният талант на „Еврофутбол” – Лидия Иванова, постигна поредното си силно класиране в плувния маратон. Талантливата ни състезателка финишира на 7-мо място в старта от Световната купа в Охрид. Лидия преплува 30-километровата дистанция по пътеката "Климе Савин" с време 6 часа и 3 минути в компанията на изключителни състезателки. Първа е световната шампионка на 25 км от първенството на планетата в Барселона – Мартина Грималди от Италия, втора завърши носителката на Световната купа – Олга Козидуб от Русия, трета е участничката на Олимпиадата в Лондон и носителката на бронзов медал от Универсиадата в Казан 2013 – Карла Ситич от Хърватия.

„Можех да стана 6-та, но имах ужасни болки в рамото, което се възпали на маратона от Европейската купа в Хорн, Холандия” – сподели Лидия веднага след състезанието. „Много съм доволна от класирането” – добави треньорката й Адриана Прокопиева.

В началото на август Лидия Иванова покри номатив за Европейско и Световно първенства през 2014 г. 23-годишната ни състезателка се класира 13-та на 10 километра на старта от Европейската купа по плуване в открити води в холандския град Хорн.

Лидия Ивановa завърши седма за Световната купа

При мъжете имахме двама представители на 27-мия международен маратон в Охрид - Цветан Йорданов финишира 10-ти, а Венцислав Айдарски – 11-ти.