През последните няколко години и в България навлезе традицията за големи намаления през месец ноември. Стартирал като търговска практика в САЩ, тези ден на огромни отстъпки се харесват във все повече страни и потребителите също започнаха да планират покупките си спрямо тях.

Сега обаче е все още лято и до „черните намаления“ остават няколко месеца. Означава ли това, че лятото е лишено от изгодни сделки? Не, разбира се. Лятото също е подходящ момент за пазаруване, стига да знаете към кои стоки да погледнете.

Ето какво споделят търговците за стоките, които е подходящо да се купят точно сега:

Мебели и обзавеждане

 Новите колекции мебели и обзавеждане се зареждат в магазините през есента. Това означава, че последния летен месец август е идеално време за купуване на нов диван, секция и гардероб. Модата при мебелите не се сменя драстично всеки сезон, както е при дрехите, така че няма да рискувате да си купите нещо демоде. Единственият “риск” е да го купите изгодно.

Жилище

Брокерите на недвижими имоти определят лятото като “мъртъв сезон”. И клиенти, и купувачи са на море и сякаш никой не се интересува от покупко-продажба на жилище. Ето защо точно през август е удобен момент да потъристе по-сериозно из офертите за нови имоти.

Зимни дрехи и бански едновременно

 През цялото лято магазините за дрехи периодично пускат намаления на миналогодишната колекция зимни дрехи. Палта, якета и пуловери са често едва на 20% от реалната си цена.

В самия край на лятото, т.е в началото на септември пък е супер момент за пазаруване на летни дрехи и бански. За да освободят място за новите есенно-зимни колекции марките намаляват всичко от сезона.

А как да се възползваме от всички намаления и изгодни оферти?

Разбира се, въпросът с намаленията и успешните сделки винаги опира до парите. Понякога човек има лошия късмет да попадне на супер изгодна сделка, но денят за заплата да е безкрайно далече. В такива случаи може да се разчита на онлайн кредит до заплата.

Той ще даде възможност да се възползвате от изгодното предложение сега, а да върнете парите когато получите заплатата си.

За точно планиране на финансовия разход може да се използва т.нар кредитен калкулатор от Изи кредит. В него се въвежда желаната сума (посочете точно толкова, колкото струва мечтаната покупка) и вноските, с които после ще погасите кредита си.

Така лесно и удобно ще планирате какъв онлайн кредит да вземете и да се възползвате максимално от сезона на изгодните покупки.

Настоящата статия не съдържа професионални финансови съвети. При необходимост от такива, се обърнете към специалист.