На стадион "Георги Аспарухов" днес бе открита Алея на славата на спортен клуб Левски. На кратката церемония присъстваха част от най-известните спортисти на Левски, като Боян Радев, Александър Томов, Иван Колев, Петкана Макавеева, Валентин Йорданов, Радослав Великов, Серафим Бързаков и много други.

Открит бе монумент, до който има стена с имената на всички олимпийски шампиони, както и сребърни медалисти от Олимпийски игри, на световните и европейски шампиони на Левски. Изброени са също завоюваните медали на Олимпийски игри - 15 златни, 40 сребърни, бронзови 25. От световни първенства - 97 златни, 100 сребърни, 142 бронзови, от Европейски - 139 златни, 138 сребърни и 136 бронзови.

 

В кратко слово председателят на СК Левски Стоян Хранов заяви, че е много щастлив от тази инициатива и че се гордее, че именно на днешния ден тази Алея на спортната слава се обогатява с още едно златно отличие - от Световното първенство в Япония на Станка Златева. Златен медал бе връчен на Костас Пападопулос, чиято фирма е изпълнител на монумента.