Спортен клуб „ЛЕВСКИ – Спорт за всички“ посрещна партньорите си от многоспортовите клубове Спортинг (Португалия), Аалборг (Дания) и Лацио (Италия) на семинар в София.

Четирите спортни гранда обменяха треньори, представители на различни спортове, в продължение на една година по проект “Multisport Coaches across Europe” съфинансиран по програма на Европейският съюз Erasumus + Sport.

Заседанието бе открито от президента на „ЛЕВСКИ – Спорт за всички“ Люсиен Велчев с приветствие към гостите представители на Министерство на младежта и спортна, Национална спортна академия „Васил Левски“, национални спортни организации и клубове.

Гостите Филипа Силва, зам. директор на Фондация Спортинг и Роберто Броко, президент на Лацио – Хокей на трева споделиха опита от треньорските обмени.

Ръководителя на проекта Ванина Миланова, генерален секретар на “ЛЕВСКИ – Спорт за всички“ и президент на „Европейската асоциация на многоспортовите клубове“ /EMCA/ представи на аудиторията добри практики за тренировка, обучение и управление обобщени в програма за мобилност на треньори, която ще бъде споделена и с европейската спортна мрежа.

Всички треньори и партньори поучиха сертификати удостоверяващи тяхната роля и принос в проекта.