Обединен спортен клуб “Левски” награди най-добрите спортисти и треньори за 2020 г. на церемония в зала  “Родина” на ст. “Васил Левски”. Тържеството започна с много емоционален момент, след като загубена отдавна купа на “синия” волейболен клуб, беше върната от благодетел. Историята е изключително любопитна, Светозар Герджиков намира трофея, изложен за продажба на битпазар. Въпреки че е безработен, решава да откупи ценната вещ и предлага на председателя на ОСК “Левски” Бранимира Цветанова да я дари на волейболния отбор. Оказва се, че купата е първата спечелена от женския тим на “сините” в далечната 1953 г. Дарението трогна до сълзи волейболната легенда Христо Илиев, който прие с признателност подаръка.

За благородната си постъпка Светозар беше награден с грамота и плакет, връчени от именитата треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева.

Церемонията започна с още една новина – ОСК “Левски” вече е с нов председател Тодор Стефанов, който заменя на поста Бранимира Цветанова.

Освен дарения ценен трофей, волейболен клуб “Левски” получи още една награда – Александър Николов беше отличен като най-перспективен млад състезател.

Sport PR Events Management
13 снимки

За спортист номер 1 бяха обявени не една, а две представителки на “синята” борбата – европейските шампионки Миглена Селишка и Мими Христова. Втори в класацията е боксьорът Ясен Радев, който е носител на златен медал от шампионат на Стария континент за младежи. На трета позиция отново бяха поставени двама “сини” състезатели – спортната гимнастичка Валентина Георгиева (европейска сребърна медалистка на прескок при девойките), както и боксьорът Кирил Борисов (европейски сребърен медалист от шампионат за младежи).

Победители при треньорите са наставникът на женския тим по борба Петър Касабов и босовият специалист Владислав Георгиев.

Приз “Всеотдайност” получи Маргарита Петрова, която съчетава работата на методист в клуба по художествена гимнастика със задълженията на отговорник по противоепидемичните мерки.

За всеотдайност беше наградена и Бранимира Цветанова, която управлява ОСК “Левски” два мандата. Тя получи приза от Нешка Робева, която й благодари за помощта през годините и за мъдрите съвети.

Наградите на победителите връчваха още кметът на район “Подуяне” Ева Митова, олимпийският шампион Георги Мърков, сребърният медалист от летни игри Александър Томов и др.