„Имаме сили и възможности за 3-4 финала и злато от „Странджата”. Нищо че кубинците са тук. Не сме във върхова форма, но долу-горе добре сме подготвени за състезание. Бяхме на Белмекен, подготовката мина добре. Направихме спаринги с украинците и се направихме сметка за нивото и какво трябва да подобри всеки. Салим Салимов дойде на лагера, но видях, че не е подготвен за състезание и го пратих да тренира и да се готви за квалификациите” каза за Гонг новият треньор на националния по бокс Петър Лесов.

От утре до 3 февруари Пловдив в Палата №2 на Панаирния град ще е домакин на 59-ия традиционен международен турнир по бокс за купа "Странджа". По заявки ще участват 110 състезатели от 19 държави, а България ще бъде представяна от 19 боксьори. Поради грип от състава отпадна Салим Салимов, Алексей Шайдулин днес се присъедини към тима ни след като бе на подготовка с руснаците в Литва

„Дошли сме да се боксираме. Разузнаване не ни е необходимо. Това е просто жребии, какъвто се падне.Куба, Русия, Украйна, Казахстан, Грузия са най-силните отбори, като почти всички са с първите си състави” обави Лесов.

„Искам финал за Детелин, но той е далеч от добрата си форма, някъде към средата е. От световното не е играл никъде. Много не ми вдъхва доверие защото доста има пропуснато, но е мъжкар. На Борис Георгиев може да се разчита, пък и съм доволен от подготовката му. Алексей Шайдулин също за мен ще се бори за злато. Тай пристигна с руснаците, след като заедно още три отбора тренира в Литва и е добре. Чуваме се и съм сигурен, че е добре подготвен. Димитър Щилянов също би трябвало да стане шампион. При най-тежките е надеждата ни Кубрат Пулев. Останалите са млади момчета, които са тук, за да трупат опит” обобщи селекционерът на боксьорите ни, след като се настани в Пловдив и проведе кратка тренировка в деня преди старта на „Странджата”.

Състав на българския национален отбор
48 кг - Кръстан Кръстанов и Георги Андонов
51 кг - Илия Филипов и Красимир Марински
54 кг - Детелин Далаклиев и Никола Николов
57 кг - Алексей Шайдулин, Боян Александров и Симеон Бурнаджиев
60 кг - Огнян Колев, Валентин Стойчев и Димитър Щилянов
64 кг - Борис Георгиев
69 кг - Евгени Борисов
75 кг - Младен Манев
81 кг - Емил Кръстев и Мариян Момчев
91 кг - Тервел Пулев
+91кг - Кубрат Пулев