Старши треньорът на българския национален отбор по бокс, олимпийският шампион от Москва-80 Петър Лесов обяви пред  БТА състава за европейското първенство, което започва в петък в Турция.

Петър Лесов заминава за Анкара с 8 боксьори:

категория до 49 килограма: Георги Андонов

категория до 52 килограма: Стефан Иванов

категория до 56 килограма: Детелин Далаклиев

категория до 60 килограма: Айрин Исметов

категория до 64 килограма: Ангел Христов

категория до 69 килограма: Найден Стоянов

категория до 91 килограма: Тервел Пулев

категория над 91 килограма: Петър Белберов.

В състава на българския национален отбор, който заминава утре за Анкара, са и двамата помощник-треньори Димитър Пехливанов и Йордан Стоянов, както и масажистът Запрян Димитров.

"Доволен съм от момчетата и най-вече от последния лагер в Унгария, каза пред БТА старши треньорът Петър Лесов, който има в кариерата си две европейски титли - от Тампере-81 и от Варна-83. В Унгария направихме отлична седмица с шест спаринга с унгарците и с националите на Дания. Слава богу, нямаме контузии. За съжаление в последния момент от състава отпадна капитанът на отбора Александър Александров. Не, поводът е щастлив - преди два дни на Сашо му се роди син и той иска да остане със семейството си. . ."Единственият човек, който изпрати българските майстори на кожените ръкавици за европейския шампионат, бе директорът на професионалната лига и кандидат за президент на БФ бокс Красимир Инински.

"Момчета, знам какво ви е сега - бил съм национал, участвал съм на световни и европейски първенства, каза Красимир Инински. Така че - горе ръцете!Гард!. . ."