Лекоатлет от клуб Евър спечели приза спортист №1 на Варна за месец юни. 17 спортни журналисти от морската столица дадоха гласовете си за Димитър Цветков. Той стана шампион на България в дисциплината 100 м. с препятствия на Държавното първенство, което се проведе в столицата ни. Шампионатът бе за юноши и девойки до 16 г. Цветков спечели и сребърен медал в бягането на 200 м. Призът му за спортист на месеца му бе връчен от Краси Николов, журналист от ТВ Черно море.

Цонка Господинова получи наградата за треньор на месеца. Тя е лична треньорка на Цветков в СК Евър.

За отбор на месеца бе избран БК Черно море Е.ОН с треньор Петко Делев. Младите 17-годишни баскетболисти спечелиха първенството в своята възрастова група, като вдигнаха купата насред Самоков.

„Имаме много добри треньори и доста добри момчета в ДЮШ на клуба. Сред младите състезатели ще има такива, които ще играят занапред на едно добро европейско ниво, други, които ще са бъдещи национали и трети, които ще играят в мъжки отбори. От настоящия отбор, който се радвам, че днес бе избран за отбор на месеца има 7-8 момчета, които ще станат звезди в българското първенство”, коментира заместник председателят на БК Евроинс Черно море Симеон Варчев.
Преди началото на анкетата ръководството на ДКС уважи 70-годишния юбилей на дългогодишния спортен журналист Митко Апастолов, като му поднесе като подарък - златен знак на ДКС и бенджамин, с пожелание да доживее времето, когато бенджаминът ще се превърне в дърво.