Лекоатлетът Станислав Ламбев бе определен за спортист №1 на Варна за изминалия месец октомври. За него гласовете си дадоха 19 спортни журналисти в анкетата на SIA-DKS, която се организира съвместно с Двореца на културата и спорта във Варна. Наградата на Станислав получи неговата треньорка в клуб Евър Цонка Господинова, тъй като състезателят в момента е в Сърбия за участие в международен крос на 10 км.

Станислав Ламбев преодоля разстоянието от 42,195 километра в маратона на София за време 2.27,03 часа. Това бе втори пореден успех за него в този маратон.

"Станислав е 34 годишен рутиниран състезател. Неговата победа се дължи на един страхотен обем от бягане. За да победиш трябва да си истински боец. В кариерата си той е пробягал общо 135 000 км. По време не тренировъчния процес му се събират около 100 км на седмица", коментира Господинова.

ТК Черно море Елит бе избран за отбор на месец октомври с 13 гласа.Наградата получи главният треньор в клуба Огнян Илиев. Мъжете станаха шампиони на България в отборната надпревара. Финалите се състояха в Стара Загора.

Варненци защитиха титлата си за втора поредна година. За Черно море Елит игра отлично представящият се от началото на годината Григор Димитров.

"В надпреварата взеха участие общо 12 отбора, като наградният фонд бе 10 000 лева. Участваха всички най-добри български състезатели. Не липсваше никой от първите 20. Григор има особена заслуга за успеха, тъй като в един нелек 3-сетов мач победи Ивайло Трайков", коментира Огнян Илиев.