Две от големите легенди в бяганията на дълга дистанция Мо Фара и Хайле Гебрселасие влязоха в много неприятен скандал, свързан с кражбата на неща от багажа на Фара от хотела в атлетическото село в Адис Абаба, който е собственост на етиопеца.

Четирикратният олимпийски шампион Фара разкри, че от стаята му са откраднати 2500 паунда, два телефона и часовник. А разочарованието му е, че Гебрселасие не е направил нищо, с което да му помогне в ситуацията. "Просто искам да поеме отговорност да ми върне нещата", заяви Фара, който в Етиопия се подготвя за маратона на Лондон.

Два часа по-късно обаче Хайле отвърна с изявление, в което споделя, че Фара е отказал предложението да държи ценните си неща в сейф. "Правим всичко по силите си да разберем повече за инцидента", обясни двукратният олимпийски и четирикратен световен шампион на 10000 метра. Той дори заяви, че петима служители са били държани три седмици преди да стане ясно, че нямат общо със случилото се. Полицията също се е запознала със случая, но не е открила нищо.

В същото време обаче Гебрселасие отвърна на обвиненията като заяви, че Фара и неговият екип са били обект на редица сигнали за "позорно поведение", включително и "атака над омъжена спортистка във фитнеса", която не е станала достояние заради намесата на Хайле.

Освен това по думите на етиопеца Фара е получил 50% отстъпка от цената за престоя си, но въпреки това си е тръгнал без да плати сумата от 3 хиляди долара.