Трима трикратни олимпийски шампиони по бокс ще бъдат специални гости на 58-то издание на международния боксов турнир „Странджата”, който ще се проведе в Пловдив. Теофило Стивънсън, Марио Кинделар и Феликс Савон вече са потвърдили присъствието си под тепетата.

Тази година в надпреварата участие са заявили рекорден брой държави – 23, с общо 120 състезатели, като се очаква включването и на Молдова. За първи път ще участва и китайският национален отбор като част от подписания договор за сътрудничество между нашата и азиатската федерация.

Очаква се носителят на Купа „Странджа” по всяка вероятност да получи лек автомобил, като преговорите за това са в своята финална фаза.

„Българският национален отбор ще бъде представен от 16 състезатели, като в някои категории ще участваме с по двама боксьори”, заяви председателят на БФБокс Марин Димитров. Той добави още, че са оказани заявки на над 20 държави от Африка, които са искали да пратят свои състезатели в Пловдив.

Срещите ще започнат на 15 февруари, а финалите са на 18-ти, като ще се провеждат в палата номер 2 на Международния пловдивски панаир. Очаква се организаторите да определят символична цена на входните билети от 1 или 2 лева.

63 млн. зрители е потенциалната аудитория на турнира. Такава е гледаемостта на телевизия Планета спорт, която е закупила правата за излъчване в страните от бившата ОНД, Израел, Австралия и САЩ. В България срещите ще бъдат транслирани от телевизия Евроком България.

В същото време Марин Димитров обяви, че след турнира ще преразгледа заплатите на българските национални състезатели и по негова преценка може да претърпят леко увеличение.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.