Даниела Гергелчева, единствената българка с европейска титла по тенис на маса при жените, посети 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open в Панагюрище. 

„Чувствам се много добре, защото съм си вкъщи. Много съм изненадана от този хубав турнир. Такава прекрасна зала и толкова много хора, а и наградният фонд е голям. Надявам се, че всички наши представители ще играят добре”, сподели Гергелчева. 

„Нивото на тениса, не само у нас, но и на международно ниво е много променено. Играта стана много по-бърза и по-трудна. Нашите състезатели, за съжаление, изостават още повече. Китайците бяха добри, а сега са още по-добри. Не знам как ще ги настигнем. Искам да го направим, но ще бъде много трудно”, продължи тя.

„Преди години имахме всичко, но вече всичко спря. Защо? Мечтая да видя още един шампион от България по тенис на маса. Без значение дали ще бъде момче или момиче.важното е да бъде на тази стълбичка. Пак казвам обаче, че ще бъде много трудно. Трябва много да се работи. Основата и базата е работата”, каза още Гергелчева.

Тя се върна назад във времето, за да разкаже за триумфа си в Гьотеборг през 1990г. Защо тогава тя отказва да получи златния си медал, може ли някой ден представител на България да стане отново европейски шампион и какво й е донесло приятелството с Наим Сюлейманоглу в родния й Момчилград, вижте във видеото по-долу: