Легендарната фигура в спортната гимнастика и олимпийската история - Мери Лу Ретън, се бори за живота си в тежко състояние, съобщи нейната дъщеря Макена Кели на пресконференция. Тя разкри, че 55-годишната шампионка от игрите в Лос Анджелис 1984 страда от изключително рядка форма на пневмония и вече не може да диша без помощта на машините в интензивното отделение.
 
"Обръщам се към всеки, който може да помогне. И с молитвите си за майка ми, но и с финансови средства, които са необходими. Тя дори не е имала здравна застраховка, а разходите са огромни. Нейното икономическо състояние е много лошо, а в този момент, в който положението наистина е критично и здравословно, това е от значение", заяви Макена Кели.
 
Мери Лу Ретън стана първата американка с олимпийска титла в многобоя, а на същите игри спечели още два сребърни и два бронзови медала. Тя се снима в сериали след края на активната си кариера, участва и в шоу, сходно на "Денсинг Старс" през 2018-а, като и от там се предполага, че е спечелила съвсем немалка сума. Затова и новината за тежкото й финансово, е изненада.