Британският колоездач Марк Кавендиш обяви, че се отказва от плановете си за пенсиониране и ще се състезава още една година.

38-годишният Кавендиш, който кара за тима на Астана-Казакстан, бе решил да сложи край на кариерата си през този сезон, като целта в него бе да спечели поне един етап от Обиколката на Франция. Така той щеше да запише 35-а победа в най-престижното колоездачно състезание в света и да задмине белгийската легенда Еди Меркс, който също като него има 34 етапни успеха.

За съжаление на Кавендиш обаче участието му в "Тур дьо Франс" завърши с тежка травма. В осмия етап той падна и счупи ключицата си, което направи участието му в оставащите две състезателни седмици невъзможно. Само ден по-рано той завърши втори в седмия етап, което бе и най-добрият му шанс да подобри постижението на Меркс.

Кавендиш е един от най-успешните състезатели в историята на колоезденето. Той е световен шампион на шосе за 2011 година. Освен 34-те си етапни победи в Обиколката на Франция, той има 19 етапни успеха в Обиколката на Италия и четири в Обиколката на Испания. Британецът има и три световни титли в пистовото колоездене, както и сребърен медал в дисциплината омниум от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година.