Снукър иконата Уили Торн не може да движи краката си или да се храни по време на химиотерапията за левкемия в дома си в Испания.

Според медийни информации, 66-годишният бивш играч, родом от Лестър, не може да движи и ръцете си, за да вдигна телефона в дома си под наем в Аликанте, като близка негова приятелка се опасява, че може да се бори и болестта сепсис (отравяне на кръвта) по време на битката си с рака. Победителят от Меркантайл Кредит Класик през 1995 бе закаран в болница на 2 май.

Впоследствие той премина три кръвопреливания и лечение заради вирус по време на коронакризата. Приятелката му Джули О‘Нийл призна, че се е загрижена за здравето на познатия като „Мистър Максимум“ бивш номер 7 в света, който бе известен с прозвището си заради навика да реализира максимални брейкове от 147 по време на тренировки.

„Все още се опитвам да добия медицинска информация и да се обърна към съдебна помощ, тъй като в момента не съм на 100% сигурна какво се случва. Уили бе изписан от болницата на 15 май, но не разбрах защо. Той не може да движи ръцете и краката си – не може да се храни или да пие каквато и да е течност. Доколкото разбирам от преведените документи по изписването от болницата, той има суперинфекция (сепсис) в тялото си. Все още има нужда от тестове за изясняване причината за тази инфекция. Наложи се да създам благотворителна кампания за събиране на средства“, разкри тя.

О‘Нийл и голфърът Марк Роу създадоха дарителска страница в опит да съберат 30 000 паунда за покриване на медицинските разходи.