Бившият куотърбек на Сан Франциско 49ърс и Канзас Сити Чийфс Джо Монтана и съпругата му Дженифър Монтана спасиха от отвличане от собствения им дом 9-месечното им внуче, съобщи сайтът TMZ.

В неделя непозната жена, идентифицирана впоследствие като Содсай Далзъл, е нахлула в имението на семейство Монтана в Малибу, видяла е спящото бебе и се е опитала да го отвлече. В този момент обаче 64-годишният Джо Монтана и 62-годишната Дженифър Монтана са усетили присъствието на непознатата жена в къщата им и са успели да препречат пътя и, след което да измъкнат детото от ръцете и. Малко по-късно Далзъл е била задържана от пристигналата полиция в близост до дома на семейство Монтана при опит да избяга.

"Благодаря на всички, които ме потърсиха. Опасна ситуация, но за щастие всички сме добре", написа Джо Монтана в профила си в Туитър.

Джо Монтана е смятан за мнозина за най-великия играч в историята на Националната футболна лига. Той има четири шампионски пръстена с тима на Сан Франциско, три награди за "Най-полезен играч в Супербоул", две награди за "Най-полезен играч" през сезона, осем участия в Про Боул ("Мача на звездите") и е част от "Залата на славата" от 2000 година.