Председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева обяви, че следващата седмица ще коментира разпределението от Правителството на бюджетния излишък от общо 8 200 000 лв. След разследване на в-к Сега се разбра, че Българската федерация по мотоциклетизъм ще получи 3 900 000 лева от този бюджетен излишък, докато ДАМС взима 4 300 000лв., от които едва малко над 2 милиона ще бъдат за всички федерации за подготовка за олимпиадата в Пекин през 2008 г.

„Не се притеснявам да ги коментирам тези цифри, но за това ще говоря на нарочена пресконференция следващата седмица. На 13 декември ще ви дам и отчет за всеки един изразходван лев точно по това постановление” обяви днес пред Гонг Весела Лечева.

Тези 3 900 000 лева БФ Мотоциклетизъм ще получи от Правителството за изграждане, реконструкция и модернизация на учебен полигон и брифинг зала на пистата в Долна Митрополия, както и за ремонт на площадката за медицински хеликоптер и сервизните обслужващи помещения на трасето за мотокрос „Горна Росица” край Севлиево.

В-к „Сега” написа още, че ненапразно БФМ заведе трима министри - Румен Петков, Веселин Близнаков и Асен Гагаузов, и зам.-министъра на финансите Кирил Ананиев на 5-дневна луксозна визита в Монако, където бяха наградени тези две трасета. Шефът на ДАМС Весела Лечева също присъства на церемонията в Монако. Става ясно още, че това не е първият транш, който БФМ получава от държавата тази година. Оказва се, че ДАМС е превела авансово 260 000 лв. на федерацията за провеждането на различни кръгове от световните мотоциклетни шампионати у нас през 2007г.