Мисис България 2009 Лазарина Стефанова обра купите на провелият се в Хасково седми турнир по плажен тенис, печелейки първо място както на двойки, така и на смесени двойки.

В спорът за титлата на смесените двойки тандемът между най-красивата омъжена българка и Николай Спасов се наложи с 9-6 над Мартин Георгиев и Катерина Генова - дъщеря на легендата на българския тенис Любен Генов. Лазарина Стефанова триумфира и на двойки жени, където заедно с Илиана Докова победиха с 9-7 световната вицешампионка при журналистите Йоана Андреева и младата надежда в бадминтона от Хасково Стефани Стоева. Призьорите бяха наградени от президента на тенис клуб Хасково Румен Балкански генералния секретар на БФТ Георги Дончев.

Турнирът бе част от националния шампионат по плажен тенис и бе открит с демонстративен двубой, в който участие взе и Димитър Господинов - баща и треньор на първата ни ракета Григор Димитров, а в състезанието участваха двойки от цялата страна. Последният турнир за този сезон от набиращият все по-голяма популярност спорт ще се проведе на 17 - 19 септември в хотел "Роял Тауър" в гр. Банско.