Олимпийската шампионка от ансамбъла на България по художествена гимнастика от Токио 2020 Лаура Траатс претърпя операция в Швейцария, съобщиха от БФХГ.

Грацията имаше тежка контузия на врата (дискова херния), заради която пропусна световното първенство в Япония. Операцията е продължила три часа и е преминала успешнo. Интервенцията е извършена от д-р Джон Дъф.

Лекарят е провел разговор след операцията с д-р Мариела Сиракова, дългогодишен доктор на националния отбор, която в момента работи в швейцарска клиника и е направила връзката за операцията на Лаура Траатс.

"БФХГ благодари на президента на ФИГ Моринари Ватанабе, на фондацията на ФИГ, на Мило Борисов и Palms Bet за подсигурени средства за операцията на Лаура. БФХГ също участва с финансова помощ", обявиха от федерацията.

След няколко дни Лаура Траатс ще се премести в клиниката при д-р Сиракова в съседен град, където ще се провежда нейната рехабилитация. Президентът на ФИГ Моринари Ватанабе лично ще отиде в клиниката, за да се види с българката гимнастичка, обявиха още от родната централа.