Колоездачът на Бахрейн Макларън Микел Ланда отхвърли информациите, че ще бъде отново съотборник с Крис Фрум.

Няколко медии публикуваха информация, че четирикратният победител в Тур дьо Франс е на път да напусне тим Инеос, но испанецът изясни ситуацията в неговия Бахрейн Макларън. „Тимът вече отрече за интерес към Фрум, а мениджърът Род Елингуърт ми го сподели лично“, започна той за Cycling News. Докато той призна, че решението не зависи от него, състезателят е непреклонен по отношение на дадената информация, подчертавайки: „Бахрейн Макларън вече ми казаха, че са фокусирани върху мен на предстоящия Тур, нещата продължават по старому, и това ме успокои“.

Ланда се присъедини към тима тази година след престои в Мувистар, Тим Скай и Астана. Опитният колоездач имаше ключова роля за тима на Скай, когато Фрум спечели третата и четвъртата си титли от Обиколката на Франция и бе запитан относно динамиката в отбора. „Когато бях в Скай, ситуацията там беше различна. Не познавам добре Еган Бернал, за да знам как се случват нещата при тях, каква е динамиката“. Появата на Герант Томас, и наскоро тази на Бернал, поставиха под въпрос лидерската роля на Фрум в Инеос.

Както отбеляза и самият Ланда, независимо от ко-лидерските стратегии в един отбор, „само един печели“. В настоящия си отбор испанецът успя да влезе във форма за подновяването на сезона въпреки карантината. Имайки предвид, че Тур дьо Франс остава негова основна цел при завръщането на спорта, Ланда заяви: „За щастие, тази дълга и непредвидена пауза се отрази добре на реброто ми. Сега съм почти на 100% готов. Успях да се видя и с физиотерапевт 1-2 пъти по време на карантината и в последния месец се чувствам наистина добре“, завърши испанският колоездач. /БГНЕС